TOTAALRENOVATIE

OP WEG NAAR JOUW DROOMWONING

Uw partner in totaalrenovatie

Kiest u voor een grondige aanpak bij de verbouwing van uw huis, appartement of kantoor? Een totaalrenovatie van A tot Z ? In dat geval wilt u uiteraard dat alles volgens schema verloopt, aangezien vertraging voor stress kan zorgen. Ons ervaren team van experts zal eerst een gedetailleerde planning maken en de verschillende werkzaamheden tot in detail voorbereiden. De badkamer, de keuken, de garage, de kantoorruimte, wij zorgen ervoor dat iedere ruimte de metamorfose krijgt die deze verdient.

Wanneer is renovatie de beste oplossing?

1. De elektriciteit is aan vervanging toe

Wanneer u een (oude) woning koopt, duiken er bijna altijd verborgen gebreken op. Het beste is om oude elektrische installaties te vervangen, zodat deze aan de huidige veiligheidsnormen voldoen. Tip: maak van de gelegenheid gebruik om ook de vloerbekleding en (eventueel) de draagstructuur te vervangen. Controleer zeker ook de elektriciteitsleidingen en kijk of ze geschikt zijn voor het huidige verbruik.


2. Fiscaal voordeel voor dakisolatie

Bij renovatie van een woning wordt vaak ook het buitenschrijnwerk vernieuwd en nieuwe isolatie geplaatst. Tot voor kort gaven deze energiebesparende maatregelen je recht op een fiscaal voordeel dat 40% van de totale kosten. Voor aanslagjaar 2013 heeft de regering dit fiscale voordeel beperkt tot alleen dakisolatie. De belastingvermindering bedraagt 30% van de uitgaven en is maximum 2.930 euro (aanslagjaar 2013 – inkomsten 2012).


3. Verwarming is verouderd

Het is tevens van belang om ook de verwarmingsketel te beoordelen. Momenteel zijn er met name hoogrendementsketels in gebruik, die zeer energiezuinig zijn. Een nieuwe ketel is een aanzienlijke investering, maar deze verdient zich na verloop van tijd altijd terug.


4. Badkamer in een nieuw jasje

Heeft u een oud huis gekocht en wilt u het gaan renoveren? Dan zult u ook stil dienen te staan bij de badkamer, met name als dit nog de oorspronkelijke badkamer van de woning is, want dan zal deze hoognodig vervangen dienen te worden. Uiteraard kunt u hierbij zelf bepalen in hoeverre u deze wilt renoveren: wanden, vloer, nieuw sanitair, bad en/of douche, enz. Hierbij is het tevens van belang vast te stellen of de ventilatie in uw badkamer of toilet nog voldoet aan de huidige normen.

Renovating_SANITAIR & CW
Renovating_DAKWERKEN2
Renovating_TOTAALRENOVATIE2
Renovating_ELEKTRICITEITSWERKEN9
Renovating_TOTAALRENOVATIE4
Renovating_ISOLATIEWERKEN
Renovating_BIJGEBOUWEN

Over wat voor soort werkzaamheden gaat het?

  Renovating_TOTAALRENOVATIE7
  Renovating_DAKWERKEN
  Renovating_ELEKTRICITEITSWERKEN7
  Renovating_TOTAALRENOVATIE2
  Renovating_BIJGEBOUWEN
  Renovating_ELEKTRICITEITSWERKEN9

  Alle afbraakwerken en afvoer van puin

  Wij strippen uw woning volledig tot op de ruwbouw. Daarbij wordt al het puin netjes afgevoerd. Na deze fase starten we met de heropbouw van de woning.


  Herindeling van ruimtes of het realiseren van een aanbouw of extra verdieping

  Ook hierbij voorziet ons team in een totaalservice, met inbegrip van alle graaf-, funderings- en metselwerken.


  Dak- en gevelrenovatie

  Verkeerd uw dak in slechte staat en laat de isolatie te wensen over? Ziet uw gevel er vervallen uit of is er geen of beperkte isolatie in de spouwmuur aanwezig? Door middel van een volledige dak- en gevelrenovatie, verkrijgt uw woning een nieuwe uitstraling, en verhogen we de isolatiewaarde naar de huidige normen.


  Vernieuwen van alle ramen en deuren

  Bij het plaatsen van nieuwe ramen en deuren heeft u bij ons de keuze tussen aluminium en pvc. De geplaatste ramen en deuren zijn in ieder geval altijd hoog isolerend, zodat deze bijdragen aan het besparen van energie.


  Installatie van nieuwe technieken (elektriciteit, verwarming, ventilatie…)

  Uw vernieuwde woning dient te voldoen aan het hoogste wooncomfort. Onze technische specialisten beschikken over vakkennis voor de installatie van de nieuwste technieken. Ook hier is alles mogelijk, inclusief geavanceerde domotica.


  Chape en bepleistering

  Voordat muren en vloeren door ons worden afgewerkt met de gewenste materialen, dragen we eerst zorg voor een stevige basis.


  Vloer– en tegelwerken

  Voordat we beginnen aan de uiteindelijk afwerking, zullen we eerst alle vloeren en tegels plaatsen. Hierbij krijgt u eveneens  de breedst mogelijke keuze, variërend van oersterke tegelvloeren tot en met massief eikenhouten parketvloeren.


  Wij leveren uw vernieuwde droomwoning kant-en-klaar af

  Wij verzorgen de gewenste binnen afwerking met gipsplaten, een nieuwe keuken of badkamer, kasten op maat, inloopkast, enz.

  Voordelen van woningrenovatie?

  1. Waarde van het pand stijgt

  Wanneer u een (oude) woning aanschaft, zullen daarbij vrijwel altijd verborgen gebreken boven water komen. Verouderde elektrische installaties kunt u het beste laten vernieuwen, zodat deze voldoen aan de huidige, geldende veiligheidsnormen. Tip: maak van deze gelegenheid gebruik om tevens de vloerbekleding en (eventueel) de draagstructuur van uw woning te vervangen. Controleer daarbij zeker ook de elektriciteitsleidingen en bekijk of ze toereikend zijn voor het huidige verbruik.


  3. Woning renoveren: geniet van 6% btw

  De overheid wil renovatie ten behoeve van energiezuinger wonen stimuleren. Is uw woning ouder dan 5 jaar? Dan vallen de arbeidskosten voor het isoleren onder het verlaagde btw-tarief van 6% in plaats van de gebruikelijke 21%. Deuren en kozijnen vallen niet onder isolatiematerialen. Het lage btw-tarief geldt ook alleen voor de arbeidskosten voor het plaatsen van de isolatie. Eventuele sloopwerkzaamheden vallen onder het hogere btw-tarief. Materiaalkosten ten behoeve van de isolatie vallen eveneens onder het 21%-tarief.

  2. De Vlaamse renovatiepremie

  Wanneer u in België een woning renoveert, kunt u daarbij mogelijk in aanmerking komen voor subsidie indien de renovatie erop is gericht uw woning energiezuiniger te maken.Als je een woning renoveert, kun je gebruikmaken van de Vlaamse renovatiepremie. De overheid beloont renoveren om de woningkwaliteit te verbeteren en huizen op het Vlaamse grondgebied duurzamer te maken (energiezuiniger). Opgelet, je huis moet minstens 25 jaar oud zijn. (Vanaf 2017 bedraagt het minimum 30 jaar.) De premie is trouwens begrensd tot 10.000 euro en bedraagt maximaal 30% van het geïnvesteerde bedrag. Sinds 2016 vraag je de premie in twee keer aan met een interval van minstens een jaar tussen de twee aanvragen. Per categorie (dakwerken, buitenschrijnwerk) moet je factuur minstens 2.500 euro bedragen.


  4. Fiscaal voordeel voor dakisolatie

  Indien u energiebesparende werkzaamheden laat uitvoeren aan uw woning, zoals dakisolatie, dan kunt u daarvoor gebruik maken van een aantrekkelijke lening. Je geniet ook van een belastingvermindering voor dakisolatie. Ze bedraagt 30% van de uitgaven en is goed voor een fiscaal voordeel van maximum 3.070 euro (aanslagjaar 2017). Voorwaarde is dat je woning minstens vijf jaar oud is en het gebruikte isolatiemateriaal een R-waarde van 2,5m m² K/W heeft.

  RENOVEREN IN  4 TRANSPARANTE STAPPEN

  Van de eerste kennismaking tot de oplevering van de laatste details: alles wordt grondig met u doorgesproken. De materiaalkeuze, planning, bijsturing, iedere stap in uw totaalrenovatie wordt  door onze vakmensen en coördinator zorgvuldig gepland, zodat u aan het einde van het proces geheel tevreden kunt terugkijken op de uitvoering en kunt genieten van het eindresultaat van uw project. Daarbij worden we graag uitgedaagd door klanten die weten wat ze willen, aangezien dit ons de gelegenheid biedt om te bewijzen wat we waard zijn en we de hoogste kwaliteitsnormen moeiteloos halen. Bovendien willen we hiermee bewijzen dat ons vakmanschap op het gebied van totaalrenovaties elke cent waard is. Bovendien zorgen wij ook voor het advies en aankleding voor uw interieur. Ontdek hieronder in de verschillende stappen hoe wij uw totaalrenovatie aanpakken:

  Stap 1 : KENNISMAKING

  Ten eerste  komen we graag langs om kennis te maken en een grondig locatiebezoek uit te voeren. Hierbij kunnen wij op basis van uw wensen, voorkeuren en budget direct een advies op maat geven.

  Stap 2 : OFFERTE

  Na de kennismaking bespreken we alle renovatie- of verbouwingsmogelijkheden om zo tot de best mogelijke oplossing te komen. Na afronding van het volledige ontwerp, gaan we aan de slag om een realistische inschatting van de verbouwingskosten te maken. Daarbij zijn het budget en uw persoonlijke wensen het uitgangspunt.

  Stap 3 : OVEREENKOMST &

  VERGUNNINGEN

  In deze fase hoeft u zelf niets doen, maar zullen wij voor u zorgen dat alle nodige vergunningen worden verkregen... We zullen hierbij alle informatie over de kosten, die al in de offerte vermeld stond, nu in een nette en duidelijke overeenkomst plaatsen, met daarbij tevens alle gegevens over materialen, oplevering, plannen, technische tekeningen en een omschrijving van uw renovatieproject.

  Stap 4 : UITVOERING VAN

  RENOVATIEWERKEN

  Nu alles klaar is om met de verbouwing of renovatie te beginnen, bepalen wij in overleg met u een haalbare startdatum en opleveringstermijn. Een team van vakmensen onder toezicht van een ervaren projectleider zal in deze fase starten met de renovatie van uw woning. Na uitvoering van de renovatiewerkzaamheden en installatie van alle toestellen, zal uw nieuwe woning een gratis, grondige schoonmaakbeurt ontvangen. Veel plezier, het enige wat u nu nog te doen staat, is u thuis te voelen in uw nieuwe woning en deze helemaal eigen te maken.

  Totaalrenovatie zonder zorgen


  Een totaalrenovatie is een hele klus, die aanzienlijke stress met zich mee kan brengen. Daarbij betreft het vaak onvoorziene extra kosten en/of vertragingen in uw planning. Vandaar dat het ook zo van belang is dat u de juiste partner daarin betrekt.


  • Zorgeloze verbouwing?

  • Betaalbare renovatie voor uw gemoedsrust?


  Wij zetten ons voor de volle 100% in bij elk renovatieproject, zodat u met een gerust hart kunt slapen.

  "Bij uw totaalrenovatie worden de bouwmaterialen aangeboden tegen aankoopprijs*"


  *Deze prijzen voor bouwmaterialen hieronder dienen uitsluitend ter informatie; bij het opstellen van het renovatieproject zal een dagprijs in rekening worden gebracht, die kan afwijken van de vermelde prijzen op de website.


  Het aanbieden van bouwmaterialen tegen aankoopprijs is een deel van onze toewijding aan openheid en eerlijkheid. We geloven dat dit u de gemoedsrust geeft dat de kosten die u betaalt volledig transparant en eerlijk zijn, en dat u profiteert van de beste prijs voor de hoogwaardige materialen die we voor uw renovatie gebruiken. Mocht u nog vragen hebben over dit beleid of als er meer verduidelijking nodig is over de kosten van de materialen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan klaar om u te helpen en alle nodige informatie te verstrekken.


  Contacteer ons

  Heeft u vragen?

  U gaat bouwen of verbouwen in regio Brussel, Vlaams Brabant ? Aarzel niet om ons steeds vrijblijvend te contacteren. Wij doen ons best om u zo snel mogelijk te antwoorden. U kunt ons uiteraard ook altijd telefonisch bereiken. Als u graag een afspraak wenst, vermeld dan eventueel ook wanneer dit voor u best uitkomt.

   
   
   
   
  Ik wil een afspraak
  Ik wil een prijsindicatie
  Ik wil meer informatie
   
   
  Ik ga akkoord met het privacybeleid en de algemene voorwaarden van Renovating.be
   
   

  Een inspiratiegesprek is een ideaal startpunt :


  Bent u op zoek naar een aannemer renovatiewerken waarop u kunt bouwen? Een team van vakmensen dat aan één woord genoeg heeft en dat u nooit teleurstelt? Dat een vlekkeloos resultaat neerzet, volledig volgens de afspraken én volgens uw aanwijzingen?


  Ontdek wat verbouwen met Renovating.be kan opleveren. Contacteer uw contactpersoon voor een persoonlijk gesprek.  Renovatiecoördinator :   Ehsan Kosari kosari@renovating.be

  Boekhouding :                Melissa Chichebor melissa@renovating.be

  BTW  BE0501.920.065

  0486 43 14 61 054 24 02 76

  Download ons inspiratieboekje!

  Maandag - Vrijdag


  09:00 - 17:00


  Zaterdag


  10:00 - 16:00


  Zondag


  Gesloten