DAKWERKEN

Uw dak is in de beste handen bij Renovating.be!

Algemene Dakwerken voor een vernieuwde Dakbedekking

Het dak van uw woning is het hoogste maar ook het meest delicate punt. Het tijdig vernieuwen of herstellen van de dakbedekking, de dak dichting en de goten is belangrijk voor de goede staat van uw huis. De afdeling daken was lange tijd onze hoofdactiviteit en lag aan de basis van ons bedrijf. Het uitvoeren van dak- en zinkwerken is nog steeds één van onze specialiteiten. We garanderen een perfecte en zorgvuldige afwerking met duurzame materialen volgens de regels van de kunst.

Dakwereken & dakisolatie, velux,

dak herstellingen, dakgoten

Dakwerken & dakisolatie

Een dak in een goede staat draagt bij tot een duurzame uitstraling van uw woning. Geef lekken of vochtinsijpeling geen kans door middel van een stevige dak bekleding. Renovating.be voert namelijk dakwerken uit op zowel platte als hellende daken. Ook bij het oplopen van schade, bijvoorbeeld na een storm, is de firma uit Lennik, nabij Dilbeek, er zeer snel bij om gerichte reparaties uit te voeren.


De vele voordelen van een dakrenovatie


  • Het verstevigt het geraamte van uw woning
  • Het zorgt voor betere isolatie van uw dak
  • U kunt een dak maken dat aansluit bij de stijl van uw woning

Een goed geïsoleerd dak bespaart energie en dat resulteert in een lagere energiefactuur

Overzicht van dakwerken:


  • Dakbedekking met kleidakpannen
  • Dakbedekking met natuurlijke of synthetische vezelcementleien
  • Dakbedekking met staande naad in zink of koper
  • Bitumineuze dakafdichting voor waterdichtheid
  • Timmerwerk voor nieuwe dakconstructie
  • Het plaatsen van dakramen
  • Leveren en plaatsen van dakgoten in zink of koper


Neem contact met ons op, wij verstrekken u geheel vrijblijvend een gedetailleerde offerte.

Dakwerken: de belangrijkste onderdelen

Een dak bestaat uit verschillende onderdelen, zeker vandaag de dag.

1. Dakstructuur

De dakstructuur vormt het geraamte van uw dak. Het gaat hierbij doorgaans om een traditionele houten structuur, maar u kunt ook prefab dakspanten gebruiken. Tip: voorzie het dakhout van een beschermende en vochtwerende laag. En kies voor de juiste houtsoort en afstand tussen de dakspanten.


2. Dakisolatie

In oude woningen ontbreekt nog wel eens een onderdak. Hier moet wat aan gebeuren, want dakisolatie is een absolute must. Het onderdak zorgt daarvoor, door de warmte van binnen niet te laten ontsnappen, en ervoor te zorgen dat kou of vocht niet van buiten naar binnen kan dringen. In combinatie met goede ventilatie, zorgt dakisolatie voor een aangenaam binnenklimaat.

Tegenwoordig wil iedereen energie besparen, voor het milieu of voor de eigen portemonnee. Op termijn betaalt deze investering zich ook dubbel en dwars terug. Zeker wanneer u de zolder inricht als hobbyruimte, logeerkamer of extra slaapkamer.

3. Dakbedekking

Heeft u een hellend dak en kiest u voor dakpannen (keramische of betonnen)? Of gaat uw voorkeur uit naar natuurleien of kunstleien? Of beschikt u over een plat dak met roofing? Het zijn allemaal zaken waarover u vooraf dient na te denken. Bij het kiezen van de dakbedekking zult u ook rekening moeten houden met de lengte en helling van het dak. Daarbij is ook de nokafwerking van belang, met name voor wat betreft waterdichtheid.


4. Dakgoten

Zelfs voor de dakgoten heeft u de keuze uit heel wat opties. Hang- of bakgoot? Wat voor materiaal? Denk er goed over na voordat u met de dakgoten begint.

Aandachtspunten? De afvoerpijpen moeten breed genoeg zijn en een beetje van de muur af staan. Zo worden vochtige muren vermeden in geval van een lekkage. Denk tevens aan bladvangers, bolroosters en andere dingen om verstoppingen te voorkomen.

 

Dakrenovatie

Bij een totaalrenovatie is een van de eerste stappen het renoveren van uw dak. Met een goed geïsoleerd dak bespaart u energie, wat leidt tot een lagere energierekening. Aangezien een lager energieverbruik goed is voor het milieu, ontvangt t u ook nog eens belastingvoordelen van de overheid voor uw dakrenovatie. Bovendien stijgt uw huis in waarde en krijgt het een nieuw uitzicht vanuit de lucht.

Bij de renovatie van uw dak houdt u rekening met diverse factoren: het soort dak, isolatie, dakbedekking, materiaal voor de dakgoten, … Veel hangt natuurlijk af van de functie of bestemming van uw zolder als u een hellend dak hebt. Wat zijn de belangrijkste criteria? En welke keuzes maakt u daarbij?

Renovatiepremie dakwerken

Je dak renoveren een behoorlijke kostenpost? Hoge prijzen voor een nieuw dak? Dat valt best mee, want je krijgt een premie van de overheid. Welke werken? Dakisolatie, bestaande structuren vervangen/verwijderen, behandeling tegen zwammen en insecten, nieuwe bedekking, dakgootwerken, …

Opgelet, voorwaarde om in aanmerking te komen voor de renovatiepremie is dat je een erkend dakwerker inschakelt. Logisch, want alleen zo ben je zeker van een maximale isolatie.

"Bij uw totaalrenovatie worden de bouwmaterialen aangeboden tegen aankoopprijs*"


*Deze prijzen voor bouwmaterialen hieronder dienen uitsluitend ter informatie; bij het opstellen van het renovatieproject zal een dagprijs in rekening worden gebracht, die kan afwijken van de vermelde prijzen op de website.


Het aanbieden van bouwmaterialen tegen aankoopprijs is een deel van onze toewijding aan openheid en eerlijkheid. We geloven dat dit u de gemoedsrust geeft dat de kosten die u betaalt volledig transparant en eerlijk zijn, en dat u profiteert van de beste prijs voor de hoogwaardige materialen die we voor uw renovatie gebruiken. Mocht u nog vragen hebben over dit beleid of als er meer verduidelijking nodig is over de kosten van de materialen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan klaar om u te helpen en alle nodige informatie te verstrekken.


Contacteer ons

Heeft u vragen?

U gaat bouwen of verbouwen in regio Brussel, Vlaams Brabant ? Aarzel niet om ons steeds vrijblijvend te contacteren. Wij doen ons best om u zo snel mogelijk te antwoorden. U kunt ons uiteraard ook altijd telefonisch bereiken. Als u graag een afspraak wenst, vermeld dan eventueel ook wanneer dit voor u best uitkomt.

 
 
 
 
Ik wil een afspraak
Ik wil een prijsindicatie
Ik wil meer informatie
 
 
Ik ga akkoord met het privacybeleid en de algemene voorwaarden van Renovating.be
 
 

Een inspiratiegesprek is een ideaal startpunt :


Bent u op zoek naar een aannemer renovatiewerken waarop u kunt bouwen? Een team van vakmensen dat aan één woord genoeg heeft en dat u nooit teleurstelt? Dat een vlekkeloos resultaat neerzet, volledig volgens de afspraken én volgens uw aanwijzingen?


Ontdek wat verbouwen met Renovating.be kan opleveren. Contacteer uw contactpersoon voor een persoonlijk gesprek.Renovatiecoördinator :   Ehsan Kosari kosari@renovating.be

Boekhouding :                Melissa Chichebor melissa@renovating.be

BTW  BE0501.920.065

0486 43 14 61 054 24 02 76

Download ons inspiratieboekje!

Maandag - Vrijdag


09:00 - 17:00


Zaterdag


10:00 - 16:00


Zondag


Gesloten