GEVELBEKLEDING

Gevelbekleding & gevelisolatie

Plant u een gevelrenovatie?

Of wilt u een aantrekkelijke gevelbekleding voor uw nieuwbouwwoning?

Door de jaren heen heeft Renovating.be zich gespecialiseerd in gevelbekleding, al dan niet in combinatie met gevelisolatie. Uw gevel dient alle weersinvloeden te trotseren om u en uw gezin te beschermen. Een goede gevelbekleding met gevelisolatie zorgt daarnaast eveneens voor een aanzienlijke besparing op uw energierekening.

 

Door de steeds strengere energienormen is het plaatsen van een nieuwe gevelbekleding een zeer interessante, efficiënte en duurzame methode om te isoleren. Het zorgt voor een aangenamer wooncomfort (minder vocht & aangenamere temperaturen in huis), uw woning stijgt in waarde en het is ook nog eens goed voor het milieu.

Gevelrenovatie laten uitvoeren door Renovating.be?

Voegen, gaten opvullen,  bepleistering, gevelreiniging (bijv. zandstralen), … Al deze werkzaamheden worden door ons uitgevoerd, zodat uw gevel nieuw leven wordt ingeblazen, voor zowel nieuwbouw als oude gebouwen. Ons gevelteam garandeert minimale overlast tijdens en na de werkzaamheden. Wilt u de prijs van uw gevelrenovatie berekenen? Vraag hier dan naar bij uw renovatiecoördinator. Renovating.be is al jaren een specialist in gevelrenovaties. Uiteraard pakken we het voortdurend grondig aan, kiezen steeds voor topkwaliteit en nemen niet alleen de gevel zelf onder handen, maar ook de oorzaak. Het resultaat: opnieuw een solide gevel, mooier huis en een woning die in waarde is toegenomen. Advies voor uw gevel nodig? We sturen een expert die de staat opneemt en u de mogelijkheden en bijbehorende kostprijs meedeelt. Het grote voordeel van een renovatiecoördinator? Hij kijkt naar het totaalplaatje en stemt alle ingrepen op elkaar af voor een optimale totaalrenovatie.

Gevelafwerking is een vak apart

ALGEMENE

GEVELBEKLEDING


Een goede gevelafwerking vereist ervaring. Of het nu het plaatsen van isolatiesystemen betreft, gevelwerken in kalk en leem, danwel kleine aanpassingswerken aan uw gevel, Bouwafwerking Renovating.be is daarbij uw totaalpartner die zorgdraagt voor een vakkundige afwerking van uw gevels. Hierbij werken wij alleen samen met de beste leveranciers. Tevens hebben wij voor het onderhoud, de reiniging en behandeling van uw gevel passende producten in ons assortiment. Ontdek hier alvast hoe wij u kunnen ondersteunen.


Voordelen gevelrenovatie


 • Een nieuwe, mooie uitstraling voor uw woning
 • Grondige schoonmaakbeurt van uw gevel
 • Versteviging en isolatie van uw gevelstructuur
 • Preventie, waardoor grotere problemen later vermeden worden
 • Een betere bescherming tegen weersinvloeden
 • Energiebesparing
 • De waarde van de woning neemt toe

Soorten gevelbekleding


Uw gevel renoveren? U kiest daarbij uit een ruim assortiment aan materialen: van hout tot metaal, kunststof of nog andere materialen. Kies het juiste materiaal afhankelijk van de staat van uw gevel, de weerbestendigheid, isolatiewaarde, onderhoud, duurzaamheid, afwerking, enz. Voor ieder materiaal zijn voor- en nadelen te benoemen. Welke gevelbekledingen zijn er allemaal?


 • Hout
 • Houtcomposiet
 • Glas
 • Metaal
 • Baksteen
 • Leien
 • Gevelcement
 • Bepleistering

Neem contact met ons op, wij verstrekken u geheel vrijblijvend een gedetailleerde offerte.

Renovatiepremie gevelisolatie


Uw buitenmuren isoleren geeft recht op een premie van uw netbeheerder. Doet u dit in combinatie met het plaatsen van hoogrendementsglas, dan krijgt u een hogere premie. Vergeet zeker niet om dit even te uit te zoeken omdat het u een serieus prijsvoordeel kan opleveren indien u in aanmerking komt voor een renovatiepremie. Je gevel renoveren en een deel van je investering terugkrijgen? De kans is groot dat je recht hebt op de renovatiepremie van de Vlaamse regering. Kijk goed of je huis beantwoordt aan de voorwaarden. Waarom? De overheid beloont ingrepen die je huis beter isoleren, want die leiden tot minder energieverbruik en een schoner milieu. Over de overheid gesproken … Opgelet, soms heb je toelating van de gemeente nodig. Het gaat dan vooral om gevelwerken die het uitzicht van de straat veranderen. Informeer je voor je begint.

Technieken

Renovating.be beschikt over alle expertise om uw gevel 100% te herstellen. Afhankelijk van de gevelbekleding, graad van bevuiling en voor het beste resultaat, kunnen de volgende technieken worden toegepast:


 • Zandstralen: hierbij worden kleine korreltjes zand onder druk op de huisgevel gespoten, die de vuile lagen wegschuren. Dit is de meest aangewezen methode bij bakstenen gevels.
 • Nevelstralen: te vergelijken met zandstralen, maar onder minder hoge druk.
 • Stoomreining: bijvoorbeeld te gebruiken om verf bij gevels, die nog in redelijk staat zijn, te verwijderen. Via een hogedrukreiniger of stoom generator.
 • Hervoegen: opengescheurde of poreuze voegen laten vocht in de muur binnen, waardoor barsten ontstaan.
 • Gevelimpregnaties: aangewezen om het aanzien van de voorgevel te behouden bij vochtproblemen; na reining, wordt een kleurloze impregnatielaag aangebracht, die voorkomt dat water nog kan binnenkomen.

Waarom uw gevel renoveren?


De gevel beschermt uw woning tegen weersomstandigheden (bijv. hagel, sneeuw, …) en vormt een buffer tussen uw huis en de buitenwereld. Bovendien isoleert hij uw huis. Daarbij is het van belang om zoveel mogelijk warmte binnen houden en de kou buiten te houden. Uw voordeel? Uw verwarming draait minder hard en uw verbruik neemt af. Uiteraard zult u dat ook merken op uw energierekening. Bij oude gebouwen treedt ook slijtage op. Beton begint na verloop van tijd bijvoorbeeld af te brokkelen of de wapening gaat roesten. Meer gevelproblemen? Scheuren, barsten, enz. … In dat geval wordt de gevel weer in zijn oude glorie hersteld.

 

 • Herdefinieer de volledige stijl en look van uw woning
 • Geef uw woning een grondige schoonmaakbeurt
 • Verbeter de draagkracht en isolatie van uw gevelstructuur

"Bij uw totaalrenovatie worden de bouwmaterialen aangeboden tegen aankoopprijs*"


*Deze prijzen voor bouwmaterialen hieronder dienen uitsluitend ter informatie; bij het opstellen van het renovatieproject zal een dagprijs in rekening worden gebracht, die kan afwijken van de vermelde prijzen op de website.


Het aanbieden van bouwmaterialen tegen aankoopprijs is een deel van onze toewijding aan openheid en eerlijkheid. We geloven dat dit u de gemoedsrust geeft dat de kosten die u betaalt volledig transparant en eerlijk zijn, en dat u profiteert van de beste prijs voor de hoogwaardige materialen die we voor uw renovatie gebruiken. Mocht u nog vragen hebben over dit beleid of als er meer verduidelijking nodig is over de kosten van de materialen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan klaar om u te helpen en alle nodige informatie te verstrekken.


Contacteer ons

Heeft u vragen?

U gaat bouwen of verbouwen in regio Brussel, Vlaams Brabant ? Aarzel niet om ons steeds vrijblijvend te contacteren. Wij doen ons best om u zo snel mogelijk te antwoorden. U kunt ons uiteraard ook altijd telefonisch bereiken. Als u graag een afspraak wenst, vermeld dan eventueel ook wanneer dit voor u best uitkomt.

 
 
 
 
Ik wil een afspraak
Ik wil een prijsindicatie
Ik wil meer informatie
 
 
Ik ga akkoord met het privacybeleid en de algemene voorwaarden van Renovating.be
 
 

Een inspiratiegesprek is een ideaal startpunt :


Bent u op zoek naar een aannemer renovatiewerken waarop u kunt bouwen? Een team van vakmensen dat aan één woord genoeg heeft en dat u nooit teleurstelt? Dat een vlekkeloos resultaat neerzet, volledig volgens de afspraken én volgens uw aanwijzingen?


Ontdek wat verbouwen met Renovating.be kan opleveren. Contacteer uw contactpersoon voor een persoonlijk gesprek.Renovatiecoördinator :   Ehsan Kosari kosari@renovating.be

Boekhouding :                Melissa Chichebor melissa@renovating.be

BTW  BE0501.920.065

0486 43 14 61 054 24 02 76

Download ons inspiratieboekje!

Maandag - Vrijdag


09:00 - 17:00


Zaterdag


10:00 - 16:00


Zondag


Gesloten