DEELRENOVAtIE

OP WEG NAAR JOUW DROOMWONING

Kleine verbouwingen: stap voor stap

De keuze voor renovatie van een bepaalde kamer of ruimte te renoveren heeft twee redenen: functioneel en esthetisch.

Stammen de tegels in de badkamer uit een ander tijdperk? Of is uw woonkamer zo gedateerd, dat deze smeekt om een nieuwe stijl? Dan kiest u voor een esthetische aanpak, zodat uw ruimte er weer als nieuw uitziet.

De keuken is doorgaans het hart van uw woning. U kookt en eet hier immers, vaak met de hele familie. Liefde gaat door de maag, dus wilt u daarbij graag over alle mogelijkheden van een moderne keuken kunnen beschikken.

Keuken, Badkamer en Zolderrenovatie. 

Jouw partner voor deelrenovatie


Stap voor stap uw woning renoveren? Indien u slechts één bepaalde ruimte gaat renoveren, spreken we van een deelrenovatie, bijvoorbeeld een nieuwe keuken of badkamer. Groot voordeel? U kunt uw aandacht volledig richten op die ene ruimte, zodat deze zeker voldoet aan uw verwachtingen, zowel esthetisch als functioneel.


De keuken is een van de meest gerenoveerde ruimtes, omdat deze ook functioneel dient te blijven. Hetzelfde geldt ook voor de badkamer. Het renoveren van de zolder doet u voornamelijk om een nieuwe ruimte te creëren. Met dak- en/of gevelrenovatie kunt u behalve voor betere isolatie tevens zorgen voor een nieuwe uitstraling van de woning.

 

Tip: maak ook bij deelrenovaties gebruik van ervaren experts, die weten wat ze doen. Want ongeacht welke ruimte u verbouwt, u zult altijd een goed eindresultaat wensen, dat bovendien jarenlang meegaat.

Deelrenovatie met Renovating.be


Deelrenovatie kent heel wat voordelen. In de eerste plaats zorgt u ervoor dat uw woning in optimale staat verkeert en verhoogt u er het wooncomfort en de levenskwaliteit mee, los van of het nu uw keuken, badkamer, zolder, gevel of dak betreft.

 

Ons team is samengesteld uit ervaren vakmensen die uw ruimte met oog voor detail zullen aanpakken. Het resultaat? Een perfecte woning waar u jarenlang van geniet. Uiteraard wilt u in geval van een beperkt budget dit zo efficiënt mogelijk besteden. Kies daarom voor betrouwbaarheid, expertise en ervaring.

 

Welke werkzaamheden voeren we uit?


 • Sloopwerk (Afbraakwerken)
 • Vloeren leggen
 • Keukens plaatsen
 • Betegelen
 • Schilderwerken
 • Schrijnwerk (binnen & buiten)

Zolderrenovatie

De zolder is lange tijd een stoffige opslagplaats geweest voor overtollige spullen, die u niet direct nodig heeft. Een ruimte waar u nooit echt woont en slechts af en toe komt. Die tijd is echter voorbij. Dé trend van de laatste jaren is zolderrenovatie. Steeds meer mensen laten hun zolder omvormen tot een extra woonruimte, bijvoorbeeld een hobby- of studentenkamer die verhuurt kan worden.

Heeft u een totaalrenovatie gepland? Dan begint u waarschijnlijk met het dak, de badkamer en de keuken. Toch biedt ook een zolderrenovatie een absolute meerwaarde voor uw woning. In deze blog leest u waarom u deze het beste in uw verbouwingsplannen kunt opnemen.

Een zolder als extra slaapkamer of badkamer


Gezinsuitbreiding op komst? Dan bent je graag voorbereid op uw nieuwe gezinslid en richt een extra slaapkamer in voor uw baby.

Een extra badkamer? Zorg voor meer comfort in huis. Ideaal voor gezinnen, omdat dochter en moeder bijvoorbeeld graag hun eigen badkamer willen hebben.

Studentenkamer inrichten? Woont u in een studentstad, dan kunt u van uw zolder een studentenkamer maken. Op die manier kunt u er extra inkomsten mee genereren.

Logeerkamer inrichten? Misschien ontvangt u af en toe (veel) logés. Dan wilt u die ook allemaal onderdak kunnen bieden voor één of meer nachten. In dat geval is een gezellige zolderkamer een uitkomst!

Ontspannen op zolder: een persoonlijke wellness-ruimte inclusief sauna en infraroodcabine. Helemaal ambitieus? Tover uw rommelzolder om tot moderne loft. Heeft u andere ideeën? Laat het ons gerust weten.


Een zolder als multimedia- of hobbyruimte


Staat uw woonkamer overvol? Heeft u geen ruimte meer voor al uw spullen (boeken, dvd’s, surround-installaties, games, consoles)? Dan wordt het tijd om uw zolder te veranderen in een volwaardige kamer. Enkele ideeën: multimediaruimte, thuisbioscoop, teken- of schilderatelier, hobbyruimte, speelkamer, fitnessruimte, thuiskantoor, bibliotheek, enz. Transformeer uw zolder tot de gezelligste kamer van het huis, zowel gedurende de winter als de zomer.


Voordelen zolderrenovatie


  • Bouw uw schemerige en stoffige zolder om tot een functionele ruimte
  • Zorg met een extra slaapkamer voor een meerwaarde op uw woning
  • Breid uw woonruimte eenvoudig uit, zonder aan- of bijbouw


  Zoekt u een renovatiepartner die uw zolder grondig renoveert? We voeren alle nodige werkzaamheden uit, van isoleren tot plaatsing van nieuw sanitair. Eerlijk is eerlijk: je zolder is een van de lastigste ruimtes om te verbouwen. Dat komt met name door het hellende dak. Kies daarom voor een team van experts met ervaring in zolderrenovaties.

  Een zolderrenovatie wordt stapsgewijs aangepakt. Eerst beoordelen wij de draagstructuur van het gebinte en de vloer. Indien uw zolder een woonruimte zal worden, heeft u uiteraard ook een trap nodig. Vervolgens nemen we de indeling onder handen.

  Renovating_TOTAALRENOVATIE27
  Renovating_TOTAALRENOVATIE28
  Renovating_TOTAALRENOVATIE26
  Renovating_TOTAALRENOVATIE2

  Badkamerrenovatie

  Bent u van plan een totale renovatie uit te voeren? Dan zal de badkamer daar zeker ook onder vallen, want de kans is groot dat deze verouderd is. Met een goeie voorbereiding en stappenplan leidt een badkamerrenovatie tot een goed resultaat. De opzet? Denk allereerst goed na over de indeling: badkamermeubels, bad of douche, toilet, enz. Kies daarbij voor materialen op basis van onderhoudsgemak en persoonlijke voorkeur. Meer tips? Hieronder zetten we alles nog even op een rij, zodat u perfect voorbereid kunt beginnen en binnenkort nog frisser aan uw dag begint.

  Badkamerverbouwing met Renovating.be: van A tot Z


  Bent u op zoek naar een partner die uw volledige badkamerrenovatie kan verzorgen? Ons team, bestaande uit ervaren experts met elk hun eigen specialisme. volgt alles tot in de puntjes op. Indien u na afronding van het werk echter toch nog opmerkingen hebt, kunt u ons daar uiteraard over bereiken.

  Dit zorgt voor gemoedsrust voor, tijdens en na de werkzaamheden. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie, of lees onze 7 tips voor een succesvolle badkamerrenovatie.  De vele voordelen van een badkamerrenovatie

   

  • Geef uw badkamer een moderne uitstraling, die aansluit bij de rest van uw woning
  • Verhoog het comfort met nieuwe sanitaire voorzieningen
  • Creëer een totaal nieuwe badkamerindeling op basis van uw persoonlijke wensen

  Voordelen badkamerverbouwingswerken


  Het (laten) verbouwen van uw badkamer levert heel wat voordelen op. Welke?

   

  • U geniet van het extra comfort dat nieuwe sanitaire voorzieningen met zich meebrengen.
  • Uw badruimte krijgt doorgaans een geheel nieuwe uitstraling en moderne stijl, die aansluit bij de rest van uw woning.
  • U kunt de badkamerindeling geheel aanpassen op uw dagelijkse handelingen en behoeften.
  • Met een badkamerrenovatie wordt uw huis meer waard, , wat zowel op korte als lange termijn interessant is.

  Neem contact met ons op, wij verstrekken u geheel vrijblijvend een gedetailleerde offerte.

  Badkamermeubels en toestellen kiezen en kopen


  Inrichting bepaald? Dan is het tijd om alle materialen en sanitaire voorzieningen te kiezen en te kopen. Op die manier kunt u gelijk verder zodra de oude voorzieningen eruit zijn gesloopt. Check van tevoren of de door u gewenste meubels en toestellen in de winkel op voorraad zijn. Bij de aanschaf dient u ook rekening te houden met het onderhoudsgemak en duurzaamheid, twee belangrijke aspecten die op lange termijn alleen maar voordelen opleveren.

  Het belangrijkste dilemma voor de badkamer is: bad of douche? Uit onderzoek is gebleken dat 8 op de 10 België vaker een douche dan een bad nemen. Natuurlijk neemt een bad meer tijd in beslag en beschouwen de meesten het als luxe. Een douche blijft daarom snelste, zuinigste en meest ecologische keuzemogelijkheid.

  De laatste jaren zien we dat technische snufjes zoals de regendouche of laterale massagestralen zijn de laatste jaren erg in trek. Ook de inloopdouche zonder deur groeit aan populariteit, maar daarvoor dient u een douchezone van tenminste 140 cm breed te hebben, omdat anders het water buiten de douche spettert. Als u een beperkte ruimte heeft, dan is het beter om voor een alles-in-één-douchecabine te gaan.  Het motto van de 21ste eeuw is ‘duurzaamheid’ en dat is zeker ook van toepassing op de badkamer. Zo is er inmiddels de recycle douche. Hierbij wordt vuil water afgevoerd en schoon water (zonder shampoo/zeep) gefilterd/gezuiverd en hergebruikt. Het resultaat is een besparing van 50 tot 80% op uw watergebruik. Een interessante optie, zeker  wanneer u graag lang onder de douche staat.

  De wastafel is het middelpunt van uw badkamer. Alle andere meubelen of accessoires zijn ontworpen in functie van die wastafel. Tegenwoordig zijn ze in alle maten en vormen verkrijgbaar: rechthoekig, vierkant, afgerond, enz.

  Badkamerrenovatie


  Een goede badkamer dient praktisch in het gebruik te zijn en een ontspannend effect te hebben.
  Onze partner Construct stelt voor u een badkamer samen, waarin zowel functionaliteit als ontspanning tot hun recht komen. Daarbij houden we rekening met alle wensen die u heeft. Dit betekent niet alleen vanuit esthetisch oogpunt de keuze van materialen en stijl, maar tevens het praktische gebruik ervan. Wij willen zorgen voor een badkamer die zowel geschikt is voor de snelle douche ’in de morgen, het bad van de kinderen, als het ontspanningsmoment aan het eind van een drukke dag.


  Stappenplan als leidraad


  De omvang van een badkamerrenovatie bepaalt het verloop van de werkzaamheden, het budget en de kosten. Desalniettemin geldt voor elke renovatie dat alles afhangt van een goede voorbereiding. Met een goede planning voorkomt u tijdverlies, onvoorziene omstandigheden, stress en allerlei zorgen. Tip: zorg voor een stappenplan. Dit vormt een handig hulpmiddel dat als leidraad  dient. . U kunt hier op elk moment op terugvallen. en het biedt in elke fase van de werkzaamheden overzicht.


  Badkamerrenovatie: 

  schets op papier zetten


  Als eerste stap voor een badkamerrenovatie is het goed papier en potlood te gebruiken om een schets van de plattegrond te maken en de indeling te bepalen. Let daarbij dat u ook de sanitaire voorzieningen in het plan opneemt. In de volgende fase kunt u de schets verder uitwerken om de onderdelen op elkaar af te stemmen. Op die manier zal deze perfect aan uw verwachtingen voldoen. Voor de meeste badkamermeubels, wastafels en baden zijn de afmetingen standaard. Hieronder vind u een aantal afmetingen die regelmatig terugkomen:


  • Toilet: 130 cm diep en 90 cm breed
  • Bad: 170 tot 190 cm lang en 70 tot 90 cm breed
  • Inloopdouche: 90 tot 110 cm diep en 120 tot 200 cm breed
  • Enkele wastafel: 60 cm diep en 80 cm breed
  • Dubbele wastafel: 60 cm diep en 130 cm breed

  Hoe ziet zo’n stappenplan badkamerrenovatie er ongeveer uit?


  • Bepaal uw budget.
  • Teken een plattegrond uit en stel de indeling vast.
  • Doorloop de handelingen die u elke morgen in uw badkamer verricht en controleer deze op uw plattegrond.
  • Selecteer de materialen voor uw nieuwe badkamer.
  • Selecteer de badkamermeubels en toestellen en neem belangrijke beslissingen zoals: 1 of meerdere toiletten?

  Keukenrenovatie

  De keuken is de ontmoetingsplek van uw woning, dus spreekt het voor zich dat deze hoog op de planning van uw totaalrenovatie staat. Uiteraard kunt u een volledig nieuwe keuken laten installeren, maar dat is een aanzienlijke investering. De oplossing? Keukenrenovatie. Verander uw keuken naar een eigentijds model met nieuwe mogelijkheden en een totaal nieuwe en modieuze look.

  De voordelen? U bespaart tijd, want de werkzaamheden verlopen sneller dan bij het plaatsen van een geheel nieuwe keuken. En u spaart aanzienlijk wat op uw budget.

  Keuken renoveren met Renovating.be


  Wij helpen u graag bij de gehele renovatie van uw keuken. Hoe doen wij dit? We werken aan de hand van een totaalplan: muren, plafond, ramen en deuren, vloer, … Daarbij zorgen wij ervoor alle elementen perfect op elkaar af te stemmen. We garanderen een nauwkeurige afwerking voor elk onderdeel, zodat uw keuken er weer als nieuw uit zal zien en is voorzien van de nieuwste technieken.


  Een aantal voorbeelden van door ons verbouwde keukens zijn:


  • vernieuwing van gehele benedenverdieping, inclusief keuken
  • renovatie van een keuken-appartement
  • verbouwing gelijkvloers inclusief keukenruimte


  Let wel dat een keukenrenovatie bij ons altijd deel uitmaakt van een totaalrenovatie.


  Wilt u weten wat voor budget u nodig hebt? Heeft u technische vragen of wilt u uw eigen keuken ontwerpen? Vraag Renovating.be om advies en een schatting van de renovatiekosten.


  Waarom kiezen voor een keukenrenovatie?


  • Vergroot uw kookplezier en comfort met nieuwe keukenapparatuur
  • Spaar tijd en geld uit door niet voor een geheel nieuwe keuken te kiezen
  • Geef uw bestaande keuken een nieuwe stijl die past bij de rest van uw interieur

  Keuken verbouwen: maak de juiste keuzes


  Na jaren intensief gebruik te hebben gemaakt van uw keuken, zal dit zijn weerslag hebben op de staat ervan, ook als u deze regelmatig onderhoudt. Een uitgebreide keukenrenovatie begint dan ook bij het maken van de juiste keuzes en het doorhakken van knopen..

   

  Wandtegels of schilderen?

  De muurtegels boven de spoelbak bepalen mede de sfeer en het aanzien van de keuken. Veel mensen kiezen er tegenwoordig voor dit gedeelte te verven, maar natuurlijk kunt u ook gewoon weer voor tegels gaan.

                                             

  Welke verlichting kiest u?

  Normaal gesproken heeft elke ruimte een ander soort licht nodig. In de keuken zult u eerder voor functioneel, fel licht kiezen, terwijl in de slaapkamer of woonkamer de keuze vaak op sfeerverlichting valt. Tegenwoordig wordt in de keuken echter ook steeds meer gekozen voor een combinatie van functionele verlichting en sfeerverlichting. Op die manier bespaart u op uw energieverbruik en creëert u tevens sfeer tijdens het koken.

   

  Daarnaast heeft u de keuze voor het type verlichting, te weten LED, halogeen of spaarlampen, of een combinatie ervan. Tegenwoordig wordt vaak voor LED-strips gekozen in hun keuken om tot een gelijkmatige lichtverdeling te komen.

  Prijs keukenrenovatie?


  De kosten van een keukenrenovatie hangen grotendeels af van het aantal manuren en de gebruikte materialen. Hout is bijvoorbeeld goedkoper dan composiet. Betreft het een oude keuken? Dan kunt u het beste ook de elektriciteits- en wateraansluitingen vervangen, waarmee de kosten natuurlijk zullen oplopen.

   

  Ook de afmetingen van de keuken zijn bepalend voor het totale kostenplaatje. Een grote keuken met veel kastjes zal veel meer werk kosten dan een kleine keuken met een beperkte hoeveelheid keukenkastjes.

   

  Tenslotte is de keuze van de keukenapparatuur een belangrijke factor in de totaalprijs van uw vernieuwde keuken.

   

  Is het renoveren van uw keuken een grote investering? Ja en nee. U brengt dagelijks veel tijd door in uw keuken. U bereidt er uw maaltijden en het is een plek waar het hele gezin samenkomt. Het is kortom het hart van uw woning, dus is deze ruimte periodiek toe aan vernieuwing.

  Voordelen

   

  Met een aantal kleine aanpassingen is het zeer goed mogelijk om u keukeninterieur weer in een nieuw jasje te steken. Maar behalve de esthetische vernieuwing zijn er natuurlijk ook diverse andere voordelen te noemen voor een keukenrenovatie.

   

  • Meer kookgenot en comfort met nieuwe apparatuur en frisse look.
  • Goedkoper: u spaart kosten uit door niet voor een geheel nieuwe keuken te gaa.
  • Kortere werkzaamheden.
  • Geef uw keuken een geheel nieuw uiterlijk en moderne stijl, die bij de rest van uw interieur aansluiten.
  • Geen groot sloopwerk vereist.
  • Uw woning stijgt in waarde met een relatief kleine investering.

   

  Nadelen

   

  Heeft u toch een voorkeur voor een nieuwe keuken? Voor een compleet overzicht geven we ook even de nadelen van een keukenrenovatie, om tot een goede keuze te komen.

   

  • Minder mogelijkheden: de bestaande layout is minder eenvoudig aan te passen.
  • Het kan zijn dat een keukenfabrikant keukendeurtjes in bepaalde kleuren en afmetingen niet langer op voorraad heeft of niet meer produceert en ze daarmee niet meer kan leveren.
  • Bij zeer uitgebreide keukenrenovaties kan het zijn dat de kosten zo hoog oplopen, dat daarmee een nieuwe keuken een betere optie is.
  • Alhoewel een verbouwde keuken  er weer modern uitziet, gaat deze minder lang mee dan een geheel nieuwe.

  Keukenrenovatie van a tot z


  De keuken is de centrale ruimte in elke woning: hier ontbijt u, bereidt u maaltijden voor, en komt u samen met familie. Niets is zo plezierig als tijd door brengen in een prachtige, moderne droomkeuken. Bij voorkeur met de hele familie, want uw keuken is dé ontmoetingsplek bij uitstek om bij te komen en de dag door te spreken. Het is dan ook een belangrijke ruimte, die een cruciaal onderdeel uitmaakt van uw totaalrenovatie.

   Pak de renovatie van uw keuken daarom grondig aan, zodat het resultaat tot een echte opwaardering van uw huis leidt. Het beste kunt u beginnen met het vernieuwen van de vloer, vervolgens de keukenkastjes, de verlichting, enz. Verder zijn een mooi werkblad, praktisch fornuis en goed werkende oven essentieel. Uw keuken is immers in de eerste plaats functioneel, aangezien u hier wilt koken. Een keukenrenovatie heeft daarom ook meer om het lijf dan alleen maar wat nieuwe wandtegels of schilderwerk. Het kan bijvoorbeeld nodig zijn om ook het plafond te vervangen, ramen en deuren te vernieuwen en de vloer aan te pakken.

   

  Wat is onze meerwaarde? Bij ons heeft u een totaalconcept, waarbij alle aspecten perfect op elkaar zijn afgestemd. Wij zorgen ervoor dat alles aansluit en op maat is gemaakt, qua ontwerp én kleur. U hoeft zich bij ons niet druk te maken en alleen maar te genieten van een snelle oplevering met de hoogste kwaliteit.

  Nieuwe toestellen in de keuken?


  Heeft uw keuken al generaties doorstaan? Is deze volledig doorleefd of gedateerd? De techniek verandert snel en dat is ook het geval voor elektrische keukenapparatuur: ovens, fornuizen, afzuigkappen, koelkasten, werkbladen, enz.

   

  Zorg ervoor dat u de juiste keukentoestellen kiest op basis van hun uitvoering, afmetingen en functionaliteit. Tevens dient u rekening te houden met het verbruik, aangezien energiezuinige toestellen de trend zijn. En met recht, omdat u er flink mee kunt besparen op uw energierekening. Bij nieuwe toestellen is het grootste verschil uiteraard merkbaar als het op functionaliteit aankomt. Op een nieuw type fornuis zult u niet alleen praktischer, maar vaak ook sneller koken dan op een oude elektrische kookplaat. Zeker als het inductie of halogeen/keramische kookplaten betreft.

  Neem contact met ons op, wij verstrekken u geheel vrijblijvend een gedetailleerde offerte.

  12 veel gemaakte fouten

  Iedereen heeft wel eens verhalen gehoord over keukenrenovaties die volledig uit de hand zijn gelopen, bijvoorbeeld omdat de aannemer zich niet aan de afspraken heeft gehouden of dat men al maanden in een bouwput zit. Het is in principe niet zo moeilijk om dergelijke situaties te voorkomen, zolang u maar voorzorgsmaatregelen neemt.

   

  Hieronder vindt u de 12 meest gemaakte fouten bij het verbouwen van een keuken, zodat u deze zeker vermijdt.

  Algemeen


  Bij de renovatie van een keuken gaat lang niet altijd alles zoals u het gepland heeft. Aangezien het een grote aanschaf betreft, wilt u uiteraard dat alles vlekkeloos verloopt. In de praktijk is een keuken echter uit vele onderdelen opgebouwd, die allemaal op elkaar moeten aansluiten. Alleen een bovenkast bestaat bijvoorbeeld al uit zo’n 28 onderdelen, dus als hier iets ontbreekt of vertraagd is, dan ziet deze kast er niet goed uit of functioneert hij niet naar behoren, dus dit wilt u vermijden..


  1.Vaak ontstaan er kleine problemen tijdens een project. Bij het slopen van de keuken komt de aannemer er bijvoorbeeld achter dat er een lekkage is ontstaan, en de balken onder de vloer aangetast zijn, waardoor de verbouwing vertraagd is.


  2.Bij de plaatsing van een nieuwe keuken zult u de keuken natuurlijk tijdelijk niet kunnen gebruiken. Zo zult u het bijvoorbeeld een paar dagen zonder gootsteen met stromend water moeten doen. U dient er rekening mee te houden dat het gemiddeld 2 tot 4 weken kan duren voordat uw keuken weer volledig gebruikt kan worden. Uiteraard is de duur afhankelijk van het soort verbouwing.


  3. Controleer van tevoren de staat van dienst van de aannemer. Ga na of deze betrouwbaar is, doe navraag bij vrienden, familie of kennissen die eerder met ze hebben samengewerkt. Zorg ervoor dat u een aansprakelijkheidsverzekering heeft geregeld voor als er toch iets mis mocht gaan.


  4. Plan van tevoren uw budget. Houd bij een verbouwing rekening met onvoorziene kosten. Het risico op houtrot of waterschade is met name aanwezig bij huizen die huis ouder zijn dan 25 jaar.

   Materiaal


  5. Een vloer of werkblad van natuurlijk marmer ziet er prachtig uit, maar is niet eenvoudig schoon te maken. Omdat marmer een poreuze structuur heeft, dringt vuil er diep in door, waardoor het onmogelijk te verwijderen is. Het is daarom beter om te kiezen voor een aanrechtblad van graniet of kunststeen, dat wél gemakkelijk te reinigen is.


  6. Hoogglanzende materialen zien er aantrekkelijk uit, , maar vingerafdrukken zijn hierop snel zichtbaar. Het beste kunt u dit soort oppervlakken daarom dagelijks schoonmaken.


  7. De keuze van een trendy materiaal of ontwerp is lijkt op korte termijn een goed plan, maar de meeste trends gaan maximaal vijf jaar mee, waarna deze weer uit de mode is. Indien u de keuze maakt voor lastig te vervangen materialen zoals werkbladen, kasten of afwerkingen, kan het zijn dat u de keuken mogelijk al snel weer zult moeten vervangen.

  Indeling


  Indeling

   

  8. Onjuist opgehangen apparatuur, zoals een oven, koffiezetapparaat of een koelkast. Hang apparatuur op de juiste hoogte, wat inhoudt deze vooral niet te hoog op te hangen. De ideale hoogte? Met heuphoogte zit u altijd goed.


  9. Denk ook na over het gebruik van een afzuigkap. Het leidingwerk hiervoor is niet absoluut noodzakelijk, maar helpt wel bij het verwijderen van kookgeurtjes. 


  10. Onnodig brede lades. Lades zijn soms uitgevoerd in een breedte tot 120 cm. Dit lijkt wellicht praktisch, maar uiteindelijk blijkt het niet goed te werken. Het is belangrijk dat u zich in de kookruimte vrij kunt bewegen. In geval van een keuken met een eiland kunt u het beste uitgaan van ten minste 120 cm bewegingsruimte.


  11. Een te lang werkoppervlak. In sommige keukens wordt de keuze gemaakt om het meubilair langs de wanden te plaatsen. Tijdens het koken is dit echter niet praktisch, aangezien u dan veel zult moeten lopen. Het is dan ook beter om voor een U-vormige structuur of een eiland te kiezen. U heeft dezelde effectieve oppervlakte, maar met meer bewegingsruimte.


  12. Vergeet de verlichting niet. Vaak wordt er niet goed nagedacht over de verlichting, en wordt het uiterlijk boven de functionaliteit gesteld. Bij de herindeling van uw keuken, zal de bestaande verlichting waarschijnlijk niet langer voldoen of dient verplaatst te worden. TLC home geeft aan dat in veel keukens taakverlichting ontbreekt. Dit betreft verlichting die waarde toevoegt aan uw keuken, bijvoorbeeld een lamp onder een kastje. Bepaal goed de plek van uw werkblad, zodat dit goed wordt verlicht.

  "Bij uw totaalrenovatie worden de bouwmaterialen aangeboden tegen aankoopprijs*"


  *Deze prijzen voor bouwmaterialen hieronder dienen uitsluitend ter informatie; bij het opstellen van het renovatieproject zal een dagprijs in rekening worden gebracht, die kan afwijken van de vermelde prijzen op de website.


  Het aanbieden van bouwmaterialen tegen aankoopprijs is een deel van onze toewijding aan openheid en eerlijkheid. We geloven dat dit u de gemoedsrust geeft dat de kosten die u betaalt volledig transparant en eerlijk zijn, en dat u profiteert van de beste prijs voor de hoogwaardige materialen die we voor uw renovatie gebruiken. Mocht u nog vragen hebben over dit beleid of als er meer verduidelijking nodig is over de kosten van de materialen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan klaar om u te helpen en alle nodige informatie te verstrekken.


  Contacteer ons

  Heeft u vragen?

  U gaat bouwen of verbouwen in regio Brussel, Vlaams Brabant ? Aarzel niet om ons steeds vrijblijvend te contacteren. Wij doen ons best om u zo snel mogelijk te antwoorden. U kunt ons uiteraard ook altijd telefonisch bereiken. Als u graag een afspraak wenst, vermeld dan eventueel ook wanneer dit voor u best uitkomt.

   
   
   
   
  Ik wil een afspraak
  Ik wil een prijsindicatie
  Ik wil meer informatie
   
   
  Ik ga akkoord met het privacybeleid en de algemene voorwaarden van Renovating.be
   
   

  Een inspiratiegesprek is een ideaal startpunt :


  Bent u op zoek naar een aannemer renovatiewerken waarop u kunt bouwen? Een team van vakmensen dat aan één woord genoeg heeft en dat u nooit teleurstelt? Dat een vlekkeloos resultaat neerzet, volledig volgens de afspraken én volgens uw aanwijzingen?


  Ontdek wat verbouwen met Renovating.be kan opleveren. Contacteer uw contactpersoon voor een persoonlijk gesprek.  Renovatiecoördinator :   Ehsan Kosari kosari@renovating.be

  Boekhouding :                Melissa Chichebor melissa@renovating.be

  BTW  BE0501.920.065

  0486 43 14 61 054 24 02 76

  Download ons inspiratieboekje!

  Maandag - Vrijdag


  09:00 - 17:00


  Zaterdag


  10:00 - 16:00


  Zondag


  Gesloten