AANBOUW

OP WEG NAAR JOUW DROOMWONING

Aanbouw of bijbouw, makkelijk in elke situatie

Heeft u behoefte aan meer ruimte in uw woning of in de tuin? Dient de keuken te worden aangebouwd of is er een extra slaapkamer nodig? Renovating.be  heeft vele jaren ervaring met het bijbouwen van diverse gebouwen. Behalve het plaatsen van een bijgebouw, verzorgt het tevens de gehele afwerking. Zo kunt u de extra ruimte direct gebruiken voor uw dagelijkse activiteiten of als opbergruimte.

Aanbouw of bijbouw

Bij een verandering van de gezinssituatie of nieuwe ideeën over woninginrichting, denken mensen er soms over om te verhuizen naar een grotere en duurdere woning. U kunt echter eenvoudig en betaalbaar meer ruimte creëren in uw woning door een bijgebouw of aanbouw te laten plaatsen.

 

Op deze wijze vermijdt u enorme kosten, die vaak onnodig zijn. Aan- of bijbouwen is immers vaak al mogelijk tegen een aantrekkelijke prijs. Bovendien hoeft u dan niet op zoek te gaan naar een andere woning, aangezien u uw bestaande woning eenvoudigweg kunt verrijken. En is die extra ruimte bij uw vertrouwde woning niet exact wat u nodig heeft?

 

Let op: in veel gevallen is er een bouwvergunning vereist, die u bij uw gemeente kunt aanvragen. Als we bijvoorbeeld een carport als voorbeeld nemen, als alternatief voor een garage, dan zal voor de aanvraag van een bouwvergunning bepaald dienen te worden of het om een bijgebouw, aanbouw of uitbouw gaat. Het verschil is dat een aan- of uitbouw direct in verbinding staat met het (woon)huis. Maar wanneer uw carport geen directe verbinding met de woning heeft, omdat deze alleen kan worden bereikt via een aparte toegangsdeur, dan wordt er gesproken over een bijgebouw. Uiteraard gelden er voor bijgebouwen andere voorwaarden en regels dan voor een aan- of uitbouw. Natuurlijk zal Renovating.be u hier graag meer informatie over geven!

De vele voordelen van een aanbouw of bijgebouw


Een aanbouw of bijgebouw is niet alleen een mooie aanwinst voor uw woning, maar biedt alleen maar voordelen en vele mogelijkheden:

 

 • Open keuken of bijkeuken, badkamer of wellnesruimte (sauna, jacuzzi, enz.)
 • Garages en extra opslagruimte
 • Open karakter: creëer een open verbinding naar de tuin!
 • Tijdens de werkzaamheden blijft de woning doorgaans bewoonbaar


Alhoewel de bouw van een aanbouw of bijgebouw niet langer wordt gesubsidieerd, kunt u nog wel gebruik maken vaneen lager btw-tarief van 6% btw in plaats van 21% als uw woning ouder dan 5 jaar is! Dit betekent concreet dat op schilderwerken, stucwerken, behangen en isolatiewerken in plaats van 21 procent 9 procent in rekening wordt gebracht, wat toch aanzienlijk kan schelen. Bovendien zijn onze professionele aannemers ook geregistreerd, wat betekent dat ze de aanbouw of bijgebouw kunnen plaatsen tegen een aantrekkelijke prijs.

Neem contact met ons op, wij bezorgen u geheel vrijblijvend een gedetailleerde offerte.

Bijgebouw

Bijgebouwen zijn altijd praktisch. Ze kunnen voor diverse doeleinden worden gebruikt, afhankelijk van uw wensen. Renovating.be helpt u graag bij het realiseren van dit bijgebouw, dewelke een mooie extra ruimte én meerwaarde vormt voor je huidige woonst. Plan je dus renovatiewerken in de toekomst? Dan is een bijbouw zeker het overwegen waard!

Een bijbouw in een notendop


Als u het woord bijgebouw hoort, waar denkt u dan aan? Renovating.be weet uit ervaring dat men daarbij vaak aan een tuinhuis denkt, een locatie om uw tuinmaterialen en gereedschap in op te bergen. Verder kunt u hier uw tuinstoelen en bijhorende kussens en een grasmachine in kwijt, dus deze ruimte is altijd praktisch!


Maar wist u dat een tuinhuis slechts een soort bijgebouw is? Uiteraard is het één van de mogelijkheden en de meest voorkomende, maar er zijn ook diverse andere bijgebouwen voor andere doeleinden:

 

 • Carports
 • Poolhouses
 • Schuren
 • Bijkeukens
 • Veranda’s

 

Bovendien kunnen bijgebouwen uit diverse materialen worden opgetrokken. Het meest toegepaste materiaal is hout, waarbij met name eiken veel wordt gebruikt. Uiteraard is dit niet het enige materiaal voor bijgebouwen. Om een extra ruimte perfect te laten aansluiten bij uw woning, kunt u ook kiezen voor steen of metaal, afhankelijk van uw voorkeuren

De voordelen van een bijgebouw


Overweegt u bijgebouwen aan uw woning, maar weet u het nog niet zeker?? Bekijk onderstaande voordelen maar eens. U zult dan niet langer twijfelen!

 

 • Uw woning zal een aanzienlijke meerwaarde krijgen.
 • Meer luxe en comfort.
 • Bijgebouwen zijn ook met kleine budgetten al mogelijk.
 • Een bijgebouw vormt een aparte ruimte die u volledig af kunt sluiten van storende factoren
 • Er zijn vele soorten bijgebouwen, waaronder poolhouses, tuinhuizen, carports, bijkeukens, enz.
 • Waarom zou u kiezen voor een bijgebouw?
  Creëer een opslagplaats, zodat u in uw woning ruimte vrijmaakt
  Bouw een afzonderlijke ruimte die u de nodige privacy en rust geeft
  Verkrijg een meerwaarde op uw woning met een extra, afzonderlijk bijgebouw

Neem contact met ons op, wij verstrekken u geheel vrijblijvend een gedetailleerde offerte.

Bijgebouwen aan het huis


Wanneer u een huis heeft gekocht, wil u dit het liefst direct naar uw hand zetten. Het bijbouwen van praktische ruimten, zoals een afzonderlijke keuken, een extra slaapkamer of een zij-ingang kunnen daarbij een geschikte oplossing vormen. In geval van een totale renovatie zorgt uw aannemer uit Antwerpen voor deze werkzaamheden. Bij deze globale aanpak kunt u overigens vertrouwen op een nauwkeurige afwerking van de buitenzijde en het interieur.


Tuinhuizen en garages


Ook losstaande gebouwen in de tuin kunnen door Renovating.be worden opgericht. Parkeer u uw auto veilig in een eigen garage nadat wij voor stabiel metselwerk en passende afwerking hebben gezorgd. Tevens kunt u een handig tuinhuis laten bouwen om uw buitenspullen in op te slaan. Behalve met metselwerk, is het werken met houten constructies eveneens een optie voor bijvoorbeeld tuinhuizen, carports of overkappingen.


Afwerking van kwaliteit


Net als bij de verbouwingen staat ons bedrijf voor de bijgebouwen garant voor een afwerking van de hoogste kwaliteit. Het nieuwe gebouw wordt met dakwerk afgedicht, terwijl de gevelbekleding van dezelfde look wordt voorzien als de woning zelf. Binnen verzorgt de elektricien de elektriciteit of wordt de centrale verwarming doorgetrokken. Voor de aanleg van een mooie vloer worden de  materialen van uw voorkeur toegepast.

Woonruimte

Een aanbouw of bijgebouw zorgt altijd voor meerwaarde voor uw woning ongeacht waar u het voor gebruikt, zal een extra gedeelte aan of naast uw huidige woning niet alleen meer ruimte voor uzelf betekenen, maar zal dit ook voor een aanzienlijke opwaardering van uw woning zorgen. Waarvoor kunt u deze aanbouw of bijgebouw gebruiken? Nou, wat dacht u bijvoorbeeld van als woonruimte?

Extra woonruimte voor…


Een aanbouw of bijgebouw kan voor  vrijwel elk denkbaar doeleinde worden toegepast. Variërend van een carport tot een poolhouse, een terrasoverkapping tot een jacuzzi overkapping, buitenkantoor, gastenverblijf, paardenstal, schuilplaats, tuinhuis, buitenkeuken, orangerie of wat u dan maar wilt.

 

Het aandeel van Renovating.be in uw extra woonruimte?

 

 • Een naadloze aansluiting bij de rest van je woning voor een prachtig geheel
 • Een luxueuze en comfortabele afwerking, van elektriciteitswerk tot en met installatie van de ramen
 • Een prijs op basis van uw budget en niet andersom
 • Een team van medewerkers dat uw behoeften begrijpt en in het uiteindelijke resultaat verwerkt

 

Wanneer u kiest voor Renovating.be, kiest u voor kwaliteit met een aantrekkelijke prijs-kwaliteitsverhouding!


Waarom kiezen voor een woonruimterenovatie?


 • Creëer extra woonruimte voor uw kinderen of hobby's
 • Bouw een thuiskantoor aan uw woning waar u ongestoord kunt werken
 • Vergroot de oppervlakte en daarmee de waarde van uw woning

Extra ruimte voor je hobby’s


Misschien bent u muzikant en bespeelt u een instrument? Of bent u eerder het rustigere type en leest u graag zo nu en dan een boek? Dan is een aanbouw of bijgebouw een uitkomst. U kunt deze geheel naar eigen wens en vereisten inrichten. Alles is op maat. Wij verzorgen een ontwerp dat perfect aansluit op de huidige situatie en zorgt voor eenheid tussen uw tuin en woning.

 

Maar een aanbouw of bijgebouw is niet alleen praktisch als ruimte voor uw hobby’s, maar deze kan ook dienen voor de volgende doeleinden:

 

 • Als speelruimte voor uw kinderen (u heeft geen last van lawaai en het scheelt veel ruimte voor speelgoed)
 • Als extra woonkamer (met tweede televisie, zodat u en uw partner zo nodig ieder naar uw eigen favoriete programma kunnen kijken)
 • Als thuiskantoor, (zodat u deze niet hoeft te combineren met uw woonkamer of andere ruimte en opnieuw veel ruimte bespaart)

Neem contact met ons op, wij verstrekken u geheel vrijblijvend een gedetailleerde offerte.

Veranda

Wellicht heeft u er wel eens over nagedacht of gedroomd: een veranda aan huis. Niet geheel onlogisch, want een veranda biedt vele voordelen gedurende alle seizoenen van het jaar. Geniet er in de koudere wintermaanden van uw warme drank van het uitzicht, terwijl u in de warmere zomermaanden met een boek op schoot kunt nippen van een koud glas limonade.

De veranda en haar vele voordelen


Een veranda is hoe dan ook een extra ruimte die aansluiting heeft met uw tuin. Hier kunt u genieten van het vele groen van uw woning, en heerlijk tot rust komen aan het eind van drukke werkdagen of tijdens weekeinden wanneer u wat tijd voor uzelf heeft. De grote voordelen van een veranda zijn:

 

 • U geniet je een geweldige lichtinval door het zicht op de tuin
 • U hebt vaak veel zon, aangezien een tuin vaak aan de zuidkant is gelegen
 • De veranda staat in rechtstreekse verbinding met uw huis, zodat u hier geniet van extra warmte
 • Er gaat geen warmte verloren, aangezien u een veranda met deuren af  kunt sluiten
 • Uw woning heeft er een extra ruimte bij en geniet een meerwaarde


De vele voordelen van de aanbouw van een veranda


 • Geniet ook tijdens koude wintermaanden van de buitenomgeving
 • Geef uw woning maximale lichtinval
 • Creëer een meerwaarde op uw woning door toevoeging van een extra ruimte

  Heerlijk genieten in je veranda


  Een veranda is bij uitstek de plek om tot rust te komen en de druk van uw schouders te laten vallen. Komt u vaak tijd tekort voor uzelf? Een veranda kan de perfecte plek zijn om aan de drukte van alledag te ontsnappen.
  Om heerlijk te kunnen ontspannen, zullen ook de nodige accessoires geïnstalleerd dienen te worden, waar Renovating.be met plezier voor kan zorgen. Wat dacht u bijvoorbeeld van de volgende aspecten?

   

  • Een ventilatiesysteem
  • Een zonnewering
  • Hoogrendementsglas

   

  Deze elementen vormen bovendien geen overbodige luxe, aangezien ze er alle drie voor zorgen dat u op uw gemak het hele jaar door van uw veranda kunt genieten. Er gaat minder warmte verloren, maar er komt ook minder warmte binnen, en is dat niet exact wat u wilt? Natuurlijk is er ook de inrichting die de nodige aandacht vraagt. Deze is namelijk ook deels van invloed op de vorm en de structuur van uw veranda! Renovating.be helpt u graag bij de opbouw en inrichting, hoe u uw droomveranda ook voor ogen hebt. U draagt de inspiratie aan, wij zorgen voor de uitvoering!

  Neem contact met ons op, wij verstrekken u geheel vrijblijvend een gedetailleerde offerte.

  Uitbreiding


  Heeft u renovaties gepland staan? Dan helpt Renovating.be u daar graag bij. Waarom? Dit is omdat wij vele bouwoplossingen kunnen bieden, zodat  wij uw wensen tot een perfect resultaat kunnen omzetten, ook als u een woninguitbreiding wenst! We bespreken samen met u graag de vereisten en mogelijkheden voor uw woning. Renovating.be garandeert niet alleen een perfect resultaat, maar ook een passend advies: ut zult versteld staan van de mogelijkheden die wij u kunnen bieden!

  Uitbreiding in de vorm van een extra verdieping of tussenvloer


  Deze twee mogelijkheden zullen u misschien minder bekend voorkomen, maar zijn zeer in trek. Een extra verdieping kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt, waaronder voor een badkamer, slaapkamers, hobbykamers, een speelruimte en nog veel meer. De voordelen van een extra verdieping of opstopping zijn de volgende:

   

  • Het is een relatief goedkope manier om extra ruimte te creëren
  • Het geeft uw woning extra uitstraling
  • Deze vorm van uitbreiding is ideaal wanneer uw uitbreidingsmogelijkheden beperkt zijn

   

  Een tussenvloer of mezzanine kan voor dezelfde doeleinden gebruikt worden, maar zorgt voor een compleet andere uitstraling van uw woning. De voordelen voor u?

   

  • Volledig op maat gemaakt, afhankelijk van het gewenste einddoel
  • Snelle plaatsing en afwerking naar eigen voorkeur
  • Een mooie bijdrage aan uw interieur

  Neem contact met ons op, wij verstrekken u geheel vrijblijvend een gedetailleerde offerte.

  Uitbreiding in de vorm van een aan- of bijbouw


  Deze vorm van uitbreiding is ideaal voor degenen die weinig hinder willen ondervinden van de uitbreiding. De woning wordt namelijk ongemoeid gelaten en als deze toch dient te worden opengebroken, dan is dit slechts voor korte duur. Renovating.be hecht veel belang aan haar klantvriendelijke totaaloplossingen, waardoor u verzekerd bent van zo min mogelijk bouwhinder.

   

  U kunt een aanbouw overwegen voor bijvoorbeeld een thuiskantoor, een eethoek, een hobbykamer, een speelruimte enzovoorts. Een bijgebouw kan bijvoorbeeld zijn voor een poolhouse, een hobbyruimte, een orangerie, een zorgwoning en nog veel meer. Al naargelang het doel van de uitbreiding, bespreken we met u de verschillende mogelijkheden en werken we graag een offerte op maat uit.


  De vele voordelen van een uitbreiding


  • Breid uw woning in alle comfort uit door uw huidige woonruimte ongemoeid te laten
  • Creëer meer faciliteiten en mogelijkheden voor uw woning
  • Zorg voor een meerwaarde op uw woning door extra ruimte toe te voegen
  • Geef uw woning een imposantere uitstraling dankzij een grotere afmeting

  "Bij uw totaalrenovatie worden de bouwmaterialen aangeboden tegen aankoopprijs*"


  *Deze prijzen voor bouwmaterialen hieronder dienen uitsluitend ter informatie; bij het opstellen van het renovatieproject zal een dagprijs in rekening worden gebracht, die kan afwijken van de vermelde prijzen op de website.


  Het aanbieden van bouwmaterialen tegen aankoopprijs is een deel van onze toewijding aan openheid en eerlijkheid. We geloven dat dit u de gemoedsrust geeft dat de kosten die u betaalt volledig transparant en eerlijk zijn, en dat u profiteert van de beste prijs voor de hoogwaardige materialen die we voor uw renovatie gebruiken. Mocht u nog vragen hebben over dit beleid of als er meer verduidelijking nodig is over de kosten van de materialen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan klaar om u te helpen en alle nodige informatie te verstrekken.


  Contacteer ons

  Heeft u vragen?

  U gaat bouwen of verbouwen in regio Brussel, Vlaams Brabant ? Aarzel niet om ons steeds vrijblijvend te contacteren. Wij doen ons best om u zo snel mogelijk te antwoorden. U kunt ons uiteraard ook altijd telefonisch bereiken. Als u graag een afspraak wenst, vermeld dan eventueel ook wanneer dit voor u best uitkomt.

   
   
   
   
  Ik wil een afspraak
  Ik wil een prijsindicatie
  Ik wil meer informatie
   
   
  Ik ga akkoord met het privacybeleid en de algemene voorwaarden van Renovating.be
   
   

  Een inspiratiegesprek is een ideaal startpunt :


  Bent u op zoek naar een aannemer renovatiewerken waarop u kunt bouwen? Een team van vakmensen dat aan één woord genoeg heeft en dat u nooit teleurstelt? Dat een vlekkeloos resultaat neerzet, volledig volgens de afspraken én volgens uw aanwijzingen?


  Ontdek wat verbouwen met Renovating.be kan opleveren. Contacteer uw contactpersoon voor een persoonlijk gesprek.  Renovatiecoördinator :   Ehsan Kosari kosari@renovating.be

  Boekhouding :                Melissa Chichebor melissa@renovating.be

  BTW  BE0501.920.065

  0486 43 14 61 054 24 02 76

  Download ons inspiratieboekje!

  Maandag - Vrijdag


  09:00 - 17:00


  Zaterdag


  10:00 - 16:00


  Zondag


  Gesloten